Het Kompas- Loeviera gaat internationaal

          

Dat het werk van José Loeve niet onopgemerkt is gebleven op de Miljonairfair blijkt wel uit de vele verzoeken wereldwijd om te komen exposeren.De Miljonairfair was nog niet officieel geopend door Sara Ferguson, of de eerste uitnodiging om in januari naar Abu Dabi te komen was al binnen. Helaas was dat niet op korte termijn te realiseren voor het toch al hectische leven van de ondernemende kunstenares.

Een uitnodiging voor Dubai werd niet af geslagen. Er werd heel wat heen en weer gemaild tussen Dubai en Giessenburg maar a.s. Dinsdag vertrekt Atelier Loeviera met haar werk (www.arabianhorseart.eu) naar de wereldberoemde paardenraces in Dubai (www.dihf.ae) De oprichter van dit evenement is Zijne Hoogheid Sheikh Hamdan Bin Rashid Al Maktoum.Ook andere Nederlandse grote merken als Belebro, Fort Dodge Animal Health, Royal Kerckhaert, zijn hier vertegenwoordigd. Niet alleen in Dubai is Loeviera booming maar ook in de USA, Rusland, Brazilië, Israël, Canada eigenlijk vanuit de gehele wereld is er belangstelling voor het werk van de Giessenburgse. Haar website www.loeviera.nl is vanwege het hoge bezoekersaantal al opgemerkt door aanverwante bedrijven voor reclame. De volgende stap? New York, Quatar, Ontario, Polen, Moskou? José is er nogal nuchter onder "Mijn gezin komt voor mij op de eerste plaats. Want zij, mijn man Wim en mijn vijf kinderen, zijn het die dit allemaal mogelijk maken.

Het is overigens niet alleen het paard dat José inspireert tot het maken van haar kunst. Naast het schilderen van portretten van mens en dier maakt zij ook abstract werk en bronzen beelden.

Ook  ontwerpt zij design meubelen of  logo's met of zonder slogan, en industrial art voor bedrijven of jubilea. Maar al met al blijft José gewoon zichzelf en voelt zich met een opdracht van een boer hier uit de polder net zo vereerd als van een sheik of prins.

Bron:Kompas december 2009

         

 

© 2010 - 2024 Loeviera - art design en educatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel