Paarden schilderij / Horse painting

Levensecht paarden schilderen is kijken met je hart
Van jongsaf aan ben ik geboeid door paarden, en nog steeds teken en schilder ik met passie de souplesse, de kloppende ader onder doorschijnende huid, die details, die maken dat het paard uit het schilderij op je af komt, dat het jouw paard wordt. Levensecht. Je kunt er niet omheen, alles ademt die ingehouden kracht. Verstilde emotie.

Schilderij van uw paard, pure schoonheid met olieverf op linnen
Hoe schilder je iets dat je waarneemt met je ziel? Ik schilder met emotie en observeer het dier net zolang tot ik het karakter heb gevangen in mijn voorbereidende schetsen en foto's. Dan ga ik aan de slag met olieverf en penseel, en bouw laag voor laag aan het schilderij met een transparant bindmedium (lijnolie) en natuurlijke pigmenten, zodat door de gelaagdheid van de verschillende kleuren als het ware het onderliggende karakter, de dynamiek van de persoonlijkheid en het totale wezen van het paard naar voren komt.

Schilderij van uw paard, een dierbare herinnering met echt paardenhaar van je maatje op dibondplaat met epoxy
Soms moet je afscheid nemen van je dierbare maatje. Dat kan heel pijnlijk zijn maar het is dan niet anders.
Een dierbare herinnering kan dan helpen om troost te bieden in de tijd die komt. Om af en toe naar te kijken, en even terug te denken aan de tijd samen. De mooie momenten en de dieptepunten die je met elkaar hebt beleefd. Heb je nog wat haar uit de staart of de manen bewaard?
Denk je erover om dat te laten verwerken in iets tastbaars voor later? Kom dan langs in mijn atelier , dan kunnen we samen een mooi kunstwerk samenstellen uit meegebrachte foto's, het haar en de herinneringen. 
Een totaalportret, in mixed media (druktechniek en acrylverf) op dibondplaat en afgewerkt met epoxylaag, zodat het haar voor lange tijd bewaard blijft. 

Lees hier meer en / of bekijk het filmpje.

per pagina
Sorteer op
    19 - 36 van 45 resultaten
© 2010 - 2024 Loeviera - art design en educatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel